JAZZ, ART-ROCK И ДРУГАЯ ХОРОШАЯ МУЗЫКА
/ Сolosseum - Форум
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Околомузыкальный форум » Исполнители » Сolosseum
Сolosseum
recluse Дата: Пятница, 13.02.2009, 22:46 | Сообщение # 1
Группа: Модераторы
Сообщений: 1937
Статус: Offline
Одна із найбільш цікавих груп, які з`явились у другій половині 1960-х рр. Проте, прихильники прогресивної музики в цей час були більше вражені музикою The NICE та KING CRIMSON,які залишили COLOSSEUM дещо в затінку. Спочатку до групи входили барабанщик Jon Hiseman, саксофоніст Dick Heckstall-Smith, басист Tony Reeves, потім приєднались гітарист Butty Litherland, Dave Greenslade (клавішні інструменти, орган). Пізніше до гурту входили такі відомі музиканти як гітарист Dave (Сlem) Clempson, вокаліст Chris Farlowe та Mark Clark, котрий замінив Tony Reeves. COLOSSEUM випустив три студійні альбоми, кожен з яких заслуговує на увагу шанувальників прогресивної музики. Музика групи являє собою своєрідний, неповторний сплав року, джазу, блюзу з багатьма цікавими гітарними та органними партіями. Піком популярності групи став 1971 р., коли було випущено високо оцінений публікою та музичною пресою альбом "Colosseum live",який ще раз довів високу майстерність виконавців. На жаль,цього ж року група розпалась. Її члени в подальшому грали у відомих командах: Сlem Clempson спочатку у Humble Pie, потім y 1977 р. записав альбом з D.Byron (ex Uriah Heep), Chris Farlowe став співаком Atomic Rooster. Dave Greenslade разом з Tony Reeves утворили GREENSLADE, а барабанщик Jon Hiseman спочатку був лiдером Tempest, а згодом заснував COLOSSEUM II, де між іншим співробітничав з такими грандами як Gary Moore, Don Airey, Neil Murray, які, щоправда, більше відомі серед любителів хард-року та блюзу, ніж прогресивного року.

Другий альбом групи справедливо вважається найкращим. Він містить чудову титульну епічну річ, побудовану на віртуозній грі на органі Dave Greenslade та блискучій гітарній роботі James Litherland.

Дискографія:
Those Who Are About To Die Salute You (1969)
Those Who Are About To Die Salute You (US edition)
1969 (1969)
Valentyne Suite (1969)
The Grass Is Greener (1970)
Daughter of Time (1970)
Colosseum Live (1971)
LiveS - The reunion concerts 1994 (1995)
Bread & Circuses (1997)
Tomorrow's Blues (2003)

P.S. Альбом Valentyne Suite є в двох версіях: європейській та американській.Американська версія є розширеною і включає також альбом The Grass Is Greener, який містить чотири речі,представлені на попередньому альбомі, але з іншим складом виконавців, два зовсім нових твори та дві пісні, що з`явились на концертному альбомі. Замість Butty Litherland на гітарі вже грав Сlem Clempson, який одночасно виконував функції вокаліста.

Сообщение отредактировал recluse - Суббота, 14.02.2009, 22:42
 
Форум » Околомузыкальный форум » Исполнители » Сolosseum
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: