JAZZ, ART-ROCK И ДРУГАЯ ХОРОШАЯ МУЗЫКА
/ Рок-гурти нашого міста - Форум
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Околомузыкальный форум » Разное » Рок-гурти нашого міста
Рок-гурти нашого міста
санди Дата: Суббота, 12.12.2009, 22:07 | Сообщение # 1
Группа: Модераторы
Сообщений: 3066
Статус: Online
Давно вже задумав зробити екскурс по колективам міста Полтави, які грають рок-музику. Це зовсім не самозакохане вихваляння, а розповідь про наші сьогоденні реалії. Власне, а як справи з роком у нас? Сподіваюсь, тему підтримають і доповнять її розповідями про рок-колективи своїх міст.

АРАХНОФОБІЯ

Склад гурту постійно змінюється, але незмінним лідером колективу, залишається автор текстів та музики - Валерій Власенко. По деяким свідченням, гурт було організовано аж у 1992 році. Вашій увазі кліп та декілька живих записів.


Ще одним ідентифікованим учасником гурту є Міша Шамраєвський, який грає у другому та третьому відео на бас гітарі. Якщо ви будете уважними, то зможете помітити, що у нього не вистачає фаланги пальця на лівій руці. Трагедія музиканта могла призвести до втрати будь якого сенсу в житті.

Знаю, що колектив весь час свого існування тяжів до важкої музики, записав і випустив альбом у 2006 році на Comp Music / EMI, який складається з 13 треків, а також має записи на представництві Atlantic Records в Україні, як учасник і переможець щорічних фестивалів Мазепа-фест. Доречі, як ви мабуть вже зрозуміли, для назви гурту було використано медичний термін, що означає фобію - страх перед павуками.

Під час записів та виступів, у різних роках, Валерію допомагали: Михайло Шамраєвський - бас, Дмитро Ольшанський - ударні, Андрій Ясько - бас, Іван Оборожний - соло-гітара, Олександр Климань - ударні, Покінський - ударні.

Повсяк час помітно, наскільки намагається гурт насичити свої записи вокальними партіями Валерія. Навіть, якби, не було жодного інструмента , залишився один голос, все одно було б зрозуміло, що це рок.

Дискографія:

2006 Арахнофобія

Сообщение отредактировал санди - Пятница, 29.01.2010, 00:34
 
санди Дата: Воскресенье, 13.12.2009, 01:29 | Сообщение # 2
Группа: Модераторы
Сообщений: 3066
Статус: Online
ОНЕЙРОИД

Організаторами колективу у 1992 році стали Андрій Боркунов (гітара, вокал) та Анатолій Волик (тексти, бас). Назва гурту відображає важкий стан сонливості, коли напливають галюцінації. Спочатку гурт сповідував ідеологію панк-року та використовував естетику хаосу та шизофренії. Нічого дивного, бо організатори гурту були медиками по професії. Поступово музика змінювалась в бік психоделічних медитативних довгих речей, а тексти все частіше нагадували страшні сни наркоманів. В останні роки все частіше відбуваються експерименти з електронікою. На допомогу Андрію Боркунову, гурт приймає ще й вокалістку Оксану Дронову. Склад гурту постійно змінюється і кількісь учасників колективу не знають навіть його організатори. Останні роки на гітарі часто помітний Валерій Власенко з Арахнофобії. Інші учасники, що були помічені останнім часом: Фелікс Бродский (Доктор Феликс) з "Арканару"– труба, флейты, Макс Ржеко (Дафанки) - бас , Ігорь Малюков (Гоша) - барабаны , Вова Гречуха - перкуссія "Сказки Дядюшки Риоса", Дима Белоконь – перкуссія.
Також, постійно змінюється мова на якій пишуться тексти. Це не тільки україньска та російська, також, це англійська та німецька мови. Можливі також і інші варіанти. Часті виступи у клубах, та на фестивалях являють слухачам шокуючи магію колективу. У нашому місті, цей гурт став культовим.

Записи, назви яких зберегла історія:
1995 Китай в огне
1998 Части тела
1999 Гибернация
2005 Бетон (Beat on)
2006 Лёд
2009 Giftstoffe (Отравляющие вещества)

Вашій увазі надаю відеозвіт подорожі гурту Онейроід у кримську печеру Віола, де вони встановили апаратуру та грали свою музику.



Сообщение отредактировал санди - Четверг, 28.01.2010, 22:37
 
санди Дата: Понедельник, 14.12.2009, 01:41 | Сообщение # 3
Группа: Модераторы
Сообщений: 3066
Статус: Online
ДМЦ (Дороги Меняют Цвет)

Для группы всё начиналось всё в 2002 году с фестивалей авторской песни и через некоторое время переросло в рок концерты. Звук менялся от акустики к хард року. Состав был по сравнению с другими коллективами очень стабильным. Ребята сильно поколесили по территории всея СНГ. На данный момент существует большое количество разного рода записей (студийных, живых – концертных, аудио, видио, квартирников, сессий и т.п.) но первого альбома до сих пор нет. Первоначально все песни были написаны на русском языке, со временем некоторые были дублированы на украинском, для возможности выступления на рок-фестивалях.

Состав:
Андрей Гречаник – вокал, гитара, тексты
Сергей Старостенко – бас-гитара
Артём Гулий – соло и ритм гитары
Богдан Петрушко – духовые инструменты
Алексей Олешко – клавишные инструменты
Андрей Братанов – ударные
В декабре 2008 года произошла трагедия. По дороге в Харьков погибла в автокатастрофе Марья Акинина – первая скрипачка группы ДМЦ. Как ,однако, непредвиденным и трагическим образом сплелось название группы и судьба этой девушки… После этого в группу был приглашён Антон Нестеренко.
Вашему вниманию представляю несколько видео-материалов созданных по результатам выступлений.


Доступно только для пользователей



Сообщение отредактировал санди - Суббота, 02.01.2010, 01:42
 
санди Дата: Четверг, 31.12.2009, 21:36 | Сообщение # 4
Группа: Модераторы
Сообщений: 3066
Статус: Online
Вирішив продовжити тему. Навесні 2009 року до нас приїздив з концертом у рамках фестивалю "Рок-шабаш" поп-рок гурт ЗА КРАЙ з Білої Церкви. Їх виступ мені дуже сподобався. я вирішив пособирати інформацію про хлопців. Ось що знайшов:

ЗА КРАЙ

Гурт створено у серпні 2005 року.

Учасники гурту:

Дмитро Олексенко – соло-гітарист, грав у декількох білоцерківських гуртах, працює в тепломережі міста.

Дмитро Носов– бас-гітарист, грав у “Фортуні” в період її розквіту, потім грав в Ф1 у Вови Павловського, зараз паралельно грає в “Ім”я на І”. Працює приватним підприємцем.

Кирил Лимарєв – ударні, працює приватним підприємцем.

Дмитро Гончаренко - синтезатор, перкусія. Працює художником.

Руслан Соловйов – вокал та акустична гітара, писав вірші давно, спеціально навчився грати на гітарі для написання пісень. Працює у комп’ютерній фірмі. На початку 2003-го року видав збірку поезії (пісенної в тому числі). Крім виступів у гурті ”ЗА КРАЙ”, є членом клубу авторської пісні “Вікторія”. Є співорганізатором місцевого рок-фестивалю “Вирок”. У 2006-му році нагороджений почесною грамотою від Київоблдержадміністрації та грамотою від мера Білої Церкви за участь у творчому житті міста.

А це вам роздруківка афіші з сайту domivka.net
'''07 листопада''' о 21-45 в програмі "Фольк-мьюзік" на УТ-1 виступ гурту ЗА КРАЙ.
3 жовтня - Антонич-фест м.Київ Мертвий Півень, Кому Вниз, Катя Chilly, Вій, Тарас Чубай і ЗА КРАЙ
18 вересня - концерт “Передзвін століть” м. Біла Церква. Хедлайнери - Димна суміш, СКАЙ, Брати Карамазови.

А це неофіційний кліп на одну з класних пісень гурту ЗА КРАЙ
Доступно только для пользователей

у цієї пісні є і інший варіант кліпу, але мені цей подобається. biggrin

Сообщение отредактировал санди - Суббота, 02.01.2010, 01:41
 
санди Дата: Четверг, 21.01.2010, 23:33 | Сообщение # 5
Группа: Модераторы
Сообщений: 3066
Статус: Online
PANKE SHAVA

Про цей рок-гурт що обєднав музикантів Львова, Тернополя, Кіровограда і Полтави, я вже розповідав ( хто не вірить сказанному, дивіться сюди ).

За рік що пройшов, гурт встиг виступити на декількох фестивалях різного калібру і навіть провести ряд власних заходів під скромною назвою "Рок-Шабаш". Тимофій тимчасово перебрався у Полтаву і репетує з новими музикантами.
Нарешті я знайшов декілька відео з їхніми виступами, які пропоную вашій увазі.
На цих зйомках вони ще у старому складі.

а це щось нове, невідоме і мені теж:



Сообщение отредактировал санди - Четверг, 21.01.2010, 23:37
 
DK Дата: Среда, 07.04.2010, 20:14 | Сообщение # 6
Группа: Пользователи
Сообщений: 18
Статус: Offline
а інші?

чи це твоє топ-5?

требую продолжения банкета!

Сообщение отредактировал DK - Среда, 07.04.2010, 20:15
 
санди Дата: Среда, 07.04.2010, 20:49 | Сообщение # 7
Группа: Модераторы
Сообщений: 3066
Статус: Online
Зовсім не ТОП-5. Просто чекав , коли форумчани почнуть писати про своїх знайомих музикантів з різних міст. Продовження буде обовязково.
 
DK Дата: Четверг, 08.04.2010, 20:26 | Сообщение # 8
Группа: Пользователи
Сообщений: 18
Статус: Offline
окрім тебе, мене, Антона і Славіка музикантів не знаю.
тож пиши
 
санди Дата: Пятница, 09.04.2010, 01:08 | Сообщение # 9
Группа: Модераторы
Сообщений: 3066
Статус: Online
НЕБО ДЛЯ СЕБЕ (Чернігів)

год назад эти ребята приезжали в наш город на небольшой фестиваль.

* Дмитрий Гедрович – вокал, гитара
* Дмитрий Большаков – бас-гитара
* Павел Ходарченко – гитара, вокал
* Константин Пинаев – барабаны

Информации о них практически нет. Собрался коллектив в 2006 году.
Группа "Небо для Себе" стала лауреатом фестиваля "М-Простір 2006" (г. Чернигов), дипломантами всеукраинского фестиваля современной музыки "Червона Рута 2007" (г. Киев) в категории "Инша музыка". Все их видео мне не нравятся, а вот побывать на выступлении было интересно.




Сообщение отредактировал санди - Пятница, 09.04.2010, 01:11
 
Форум » Околомузыкальный форум » Разное » Рок-гурти нашого міста
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: