Дата: Воскресенье, 22.12.2024, 17:07 | Сообщение # 42
Статус: Offline
Ну так мені подобається ця композиція фінського гурту Magicians Red..Та і весь альбом "Endless Yearning " класний..Прямо фінські гурти мене здивували приємно цього року..
Дата: Понедельник, 30.12.2024, 00:56 | Сообщение # 44
Статус: Offline
Найкращий альбом для мене цього року - це від класиків готік-року The Cure "Songs of lost world". Можливо тому, що він дуже щирий та особистий. Роберт Сміт вклав у нього всю свою душу. І видно з яким надривом він виконує ці композиції на концерті. Але оскільки у нас сайт проговий - така моя особиста двадцятка за 2024 р.
1. Agusa - Noir (кращі у секторі Psychedelic/Space Rock) 2. Beardfish - Songs For Beating Hearts (першість у категорії eclectic prog) 3. Big Big Train - The Likes of Us (найбільш цікавий кросоверний альбом) 4. David Gilmour - Luck and Strange (від категорії "ностальгія") 5. DGM - Endless (кращий альбом в прог-меті) 6. Esquizoide - Cronicas (1-е місце в номінації heavy prog). Ця аргентинська формація і серед претендентів на кращий дебютник. Цікаве для мене відкриття. 7. Insomnia - Insomnia II (перемога в категорії Rock Progressivo Italiano, хоча цього гурту чомусь до цього часу немає на прог-архівах) 8. Jadis - More questions than answers (перше місце від мене в категорії нео-прог. Певно, я цей альбом більше всього слухав цього року) 9. Jon Anderson & The Band Geeks - True (Найбільша музична приємна несподіванка року. Фактично це більше класичний Yes, ніж нинішній проект S.Howe, який чомусь до цього часу зберігає цю назву) 10. Kaipa - Sommargryningsljus (приз за стабільність, до того ж це мабуть найкращий альбом гурту за останніх років 15) 11. Karfagen - Land of Chameleons (від номінації "Український прог-рок". Багаторічний лідер українського прогресиву А.Калугін видав цікавий насичений альбом) 12. Oddleaf - Where Ideal and Denial Collide (найкращий прог-дебют 2024 р.) 13. Present - this is NOT the end (першість у категорії RIO/Avant-Prog) 14. Red Sand - Pain't Box (альбом потрапив у мій список у першу чергу через те, що тут найбільш цікавий епік року "Tie" (понад 31 хв.). 15. Ritual - The Story of Mr. Bogd Part 1 (як на мене, найбільш помітний comeback року) 16. Steve Hackett - The Circus and The Nightwhale (приз за багаторічну відданість прогресиву) 17. Solaris - Martian Chronicles III: I Or A.I. (переможець в категорії симфо-прог). 18. Tom Penaguin - Tom Penaguin (приз за збереження піджанру (Canterbury Scene)). Та й альбом сам по собі цікавий. Міг би також претендувати на кращий дебютник року. 19. Tony Levin - Bringing It Down To The Bass (перше місце в номінації Jazz Rock/Fusion) 20. Viima - Vaistyy mielen yo (лідер у категорії prog folk) Всіх форумчан і відвідувачів сайту вітаю з прийдешнім Новим Роком. Бажаю усім міцного здоров'я, мирного неба над головою, нових цікавих музичних альбомів, Перемоги!