JAZZ, ART-ROCK И ДРУГАЯ ХОРОШАЯ МУЗЫКА
/ Звукооператор - Форум
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » Околомузыкальный форум » Наше творчество » Звукооператор (Warning! Attention! Achtung! Цюрюк!!!)
Звукооператор
санди Дата: Суббота, 18.04.2009, 23:47 | Сообщение # 1
Группа: Модераторы
Сообщений: 3066
Статус: Offline
З чого почати?
Обов'язково з чогось треба починати...

Збираюсь розмістити тут декілька посилань на матеріали
записані власноруч.

Наталья Тихонова

Це виступ Наталії Тихонової на концерті, присвяченому вісімнадцятій річниці виводу військ з Афганістану, що відбувся 15 лютого 2007 року. На концерт для виступу були запрошені різні рок і фолк колективи, а також, і виконавці авторської пісні, серед них і Наталія Тихонова. З цією дівчиною я знайомий близько пятнадцяти років тому, але за весь цей час бачив її не більше десяти разів. Що я можу сказати про її пісні і за що я її виділяю поміж усіх? Ви знаєте які я висуваю основні критерії для поезії і авторської пісні? Основне - не розділяти своє життя і свою пісню, як живеш, так і пишеш, щоб не було ніякої брехні і прикрашання самого себе. Ось у її піснях і є її доля і життя без прикрас. Її слово і голос відточені як ніж. Саме під час її виступу відбулося виключення електроенергії тієї мережі, що живила мікшерний пульт, за яким я сидів, підсилювачів звуку і записуючого пристрій, і доспівувати пісню Наталці прийшлось без озвучення. Як ви розумієте ця частина виступу на запис не ввійшла.

СКАЧАТЬ:Доступно только для пользователей

Останній раз я бачив Наталку два роки тому на початку червня місяця. Вона мені розповіла, що у неї є один записаний в харковській студії CD, а матеріал для наступного альбому ще сирий.
Ось оце, власне і все, з цього приводу.

Сообщение отредактировал санди - Суббота, 18.12.2010, 22:16
 
санди Дата: Вторник, 21.04.2009, 22:06 | Сообщение # 2
Группа: Модераторы
Сообщений: 3066
Статус: Offline
Контрабас

На тому ж самому концерті були записані і ці п'ять пісень акустично-фолко-рокового гурту Контрабас.
Склад гурту:
Сергій Буланий - голос, акустична гітара, губна гармоніка, вірші, музика
Макс Михайличенко - бас-гітара, другий голос
Ярослав Дем'яненко - тамбурин, шейкер, дримба, сокира, варган, другий голос
Доктор Фелікс - труба, блок флейта, сопілка

Сергій і Ярослав вчилися в одному ВНЗ на філологічному факультеті і приймали участь в музично-хоровому народному колективі "Жива Вода", керівником якого був і є П.О.Бакланов. Саме під час навчання і розкрився їх музичний талант. Хлопці приймали участь не тільки в університетських заходах, але й пробували свої сили в клубах міста.
З самого початку вони взяли фолк-акустичний напрям, що дає їм можливість бути мобільними, легкими на підйом до гарних починань. Окрім своєї лірики вони залучають вірші українських поетів. На цьому записі третя пісня написана на вірш Сергія Жадана. Також, у своїх виступах обовязково вони використовують народні пісні у власній обробці. Тут вона четверта. До речі мені вона подобається найбільш за інші.

Їх виступ на концерті 15 лютого 2007 року знаходеться тут:

СКАЧАТЬ: Доступно только для пользователей

На данний момент у них записано в студії один CD, якщо потрібно викладу, або дам посилання.

Ну, що ж, заспів зроблено, якщо будуть позитивні ВІДГУКИ, то буде сенс продовжувати цю гілку.

Сообщение отредактировал санди - Суббота, 18.12.2010, 15:51
 
санди Дата: Четверг, 23.04.2009, 20:29 | Сообщение # 3
Группа: Модераторы
Сообщений: 3066
Статус: Offline
Сказки Дядюшки Риоса

Будучи причетним до богемного життя і хіппанської общини, я в молодості познайомився з багатьма цікавими людьми, серед яких були поети, художники і музиканти. Хоч і залишив всі ці "товариства", але ж ходимо по тим самим вулицям... Одного разу моя знайома Оксана Козуб запросила відвідати репетицію колективу під назвою "Сказки Дядюшки Риоса", чому саме "Риоса", а не "Римуса", не знаю. Прийшов, послухав. Музика гурту мені сподобалася. Зрозуміло, що це прог, а який саме спитаємо у тих хто їх послухає. Я запросив Ріосів до своєї організації, записати сессію. (Студії в мене немає, потрекових записів робити не можу). Домовились про час і число. Коли зібрались, виявилось, що кухня драмера не приїхала. Вирішили не зволікати і записати матеріал, щоб знати як діяти далі. Записали 7 музичних композицій по два дублі на кожну. Через місяць зустрів їх в клубі з живим концертом, домовились, що через деякий час зустрінимось для ще одного, більш якісного запису. Але через декілька днів мені розповіли, що колектив розвалився. Можливо буде продовження , принаймні матеріал я визнаю цікавим.

СКАЧАТИ: Доступно только для пользователей

1. Хмари, дорога та дощ...
2. Старенький ровер Україна
3. Я не певен
4. Если б знал об этом раньше.
5. Ботинки
6. Мы похожи друг на друга
7. Сонце

Склад колективу по памяті:
Сергій Шерман - вокал, акустична гітара, тексти. музика
Оксана Козуб - сопілка, тамбурин, бек вокал
Максим Юхно - барабани, тексти, музика
Евген Ковтун (гурт "Сестра Керрі") - скрипка
Ігор - електрична гітара
Вова Гречуха - бас

Сообщение отредактировал санди - Воскресенье, 19.12.2010, 11:26
 
санди Дата: Среда, 13.05.2009, 00:14 | Сообщение # 4
Группа: Модераторы
Сообщений: 3066
Статус: Offline
Гурт Скеля

Все участники коллектива ещё учаться на одном курсе филфака в педагогическом ВУЗе нашего города. В этом году они заканчивают пятый курс. Состав:
Юлія Петруня – акустическая гитара, вокал
Валерій Путін – акустическая гитара, вокал
Світлана Снітко – сопілка, бек вокал
Сергій Чорномаз – губна гармоніка, бек вокал.

Раньше всех заметил Юлю, которая с первого курса пыталась собрать боеспособный рок-коллектив. Но все ребята смотрели в разные стороны и опыты были неудачны в звуковом плане. Вскоре, оказалось, что в паралельной группе учится Валера, который очень хорошо и талантливо пишет и выступает соло. Света присоеденилась несколько позже, а Сергей помогал им во время живих выступлений. Я уже сейчас не вспомню, либо они попросили их записать, либо я потянул их за руку записываться. Всего, в мою орбиту они попали четыре раза. Они собирались в Ровно на какой-то фестиваль, весной 2007 года, и мы должны были сделать демо-запись для организаторов. В ноябре и в начале декабря 2007-го были их концерты в нашем ВУЗе. И где-то между 20 и 25 декабря 2007 года была последняя сессия. За всё время мы записали 10 вещей (31 дубль). Последняя сессия была очень символичной. Помню, что было очень холодно и после каждого дубля ребята бежали к батарее, что бы прислониться как можно плотнее и хоть немного согреться. Каждый второй – третий дубль заканчивался срывом, потому что губы синие и пальцы сводило от холода. Тем не менее удалось записать очень хорошую вещь. Они с этой записью пошли на наше местное телевидение, где уже профессионалы взялись за них и сделали небольшой клип. Ну, Типа, они в студии в темноте, высвеченные софитами поют друг другу. После этого, к сожалению, их пути разошлись и ребята снова начали выступать по-отдельности. А жаль.
Здесь приводится два дубля (№3 и №4) одной песни, записанной на последней сессии декабря 2007. О чём она? Да ясно как белый день, что у двадцатилетних молодых людей есть аж три темы для творчества. Первая: о счастливой любви. Вторая: о любви несчастной. Третья: о любви вообще. )))) Тем не менее вещь сделана очень талантливо, тонко, чувственно. Если у вас есть любимая женщина, я бы ей не стесняясь подарил именно эту песню (на вашем месте конечно же). А как вы можете жить без неё, я просто не представляю… Как вы там живёте без этой песни?

СКАЧАТЬ:Доступно только для пользователей

Сообщение отредактировал санди - Суббота, 18.12.2010, 15:52
 
санди Дата: Среда, 13.05.2009, 00:16 | Сообщение # 5
Группа: Модераторы
Сообщений: 3066
Статус: Offline
Жива вода

Если вас спросят, где в мире живут самые прекрасные женщины, не задумываясь ни на секунду, отвечайте: в Украине. И это будет правда! Какой иностранец не приедет сюда, какой инородец не забредёт, тут же начинает восхищаться местными красотами и достопримечательностями. Да и как не восхищаться всеми этими вещами, если всё вокруг цветёт и благоухает, как сейчас в мае, когда я пишу эти строки? Вполне возможно объявится какой-нибудь умник, желающий проверить сие утверждение. Да воскликнет, эдак: «Недоказуемо!» «Погодите , милейший, - отвечу я ему, - а знаете ли вы где самый высокий процент писателей и поэтов на квадратный километр? Вот, именно, у нас! И вся эта прорва народу, и вся эта духовная элита общества, занимается ничем иным, как воспеванием женских чеснот, красот и добродетелей». Скажу более того, духовной столицей Украины, по праву, считается именно наш город, где количество творцов литературного слова достигло такой высокой концентрации, что всем становится понятно, что самые красивые женщины живут именно у нас! Да-с.
Где же находится это райское место? Каково название этого города? А вот дудки вам, не скажу. Мучайтесь теперь бессонными ночами и слушайте прекраснейший музыкально-хоровой коллектив народной песни «Жива вода» под управлением Павла Олексійовича Бакланова. Запись проводилась в конце 2004 года. Здесь, находяться семь композиций посвящённых народному календарю:
Доступно только для пользователей

 
санди Дата: Среда, 13.05.2009, 08:39 | Сообщение # 6
Группа: Модераторы
Сообщений: 3066
Статус: Offline
Гурт Сестра Кері

Грязный мощный гаражный звук. Вот что отличало выступления коллектива «Сестра Керри». Впервые услышал их живъём в мае 2007 года. Маленькая сцена, почившего ныне в (о)бозе клуба «22». На ней сложно уместиться троим. А тут пять человек. Ни вызвучиться апарату ни настроить инструменты времени нет. Только подключить в срочном порядке и уже пора выступать, так как зритель пришёл до того как привезли этот самый аппарат! Кишки нет, свет тусклый. Уже слышно как топают ноги и клацают сиденья. Вот оно реалити-шоу в прямом эфире. Наслаждайтесь! На записи слышно как рвутся шнуры электрогитар, как заводятся микрофоны… А вы , что , думаете в оперу пришли? Это было моё первое свидание с Сестрой Керри.

Доступно только для пользователей

В то время лидеров у коллектива было два, но мне известен по фамилии из всего коллектива только Женя Ковтун, который успевал выдавать вокалы, играть на скрипке, гармошке и электрогитаре, писать тексты и музыку.

Треклист:
1. Дура
2. Не забувай
3. Что ты в ней нашёл?
4. Сиреневый вечер
5. Війна
6. Подыграешь
7. Слышишь

Сообщение отредактировал санди - Четверг, 14.05.2009, 15:35
 
санди Дата: Пятница, 22.05.2009, 10:47 | Сообщение # 7
Группа: Модераторы
Сообщений: 3066
Статус: Offline
Стрибожі Внуці

Це справжня перлина в колекції моїх записів.
Рік тому в травні місяці до мене підійшла Аліна і спитала скільки буде коштувати записати одну пісню. Питання виявилось недоречним, тому що мені гроші непотрібні. Вірніше сказати, я запевнив, що ніяких грошей не візьму ні з них ні з будь кого, бо я щаслива людина. Пісень виявилось більше двадцяти. В результаті з травня по жовтень 2008 року було зроблено п’ять сесій. Всі учасниці колективу вчились на філологічному факультеті, але у різних групах другого і третього курсів. Всі вони приймали участь у хоровому колективі «Жива Вода» під керівництвом П.О.Бакланова, але згодом, вже самі могли керувати своєю творчою діяльністю, підбирати репертуар, вдосконалювати свою майстерність.

Склад колективу «Стрибожі Внуці».
Аліна Лущай – вокал, коса, сокира
Людмила Повар – вокал, гребінь
Катерина Гаркот – вокал, бубон
Аліна Головченко – вокал, рубель

Весь репертуар складають українські народні пісні. Як ви знаєте, їх записано близько п’ятдесяти тисяч, тому у Стрибожих Внуць попереду, сподіваюсь, ще величезне поле творчої діяльності. Після першої сесії дівчата почали брати участь у різного роду фолк і рок фестивалях, виграли обласний етап «Червоної Рути», побували у багатьох частинах України з виступами, потрапили в епізоди у телевізійного фільму присвяченого хоровим колективам, стали обов’язковими учасницями всіх концертних заходів у нашому ВНЗ, зробили концерт присвячений річниці свого утворення, запросивши інші рок і фолк колективи. До речі, на «Червоній Руті» що буде проходити цього року, наскільки мені відомо, у Чернівцях, основними їхніми конкурентами буде «Даха Браха». Гадаю, що для першого року існування колективу це вже немало. Талант не сховаєш. Особливою вдачею вважаю, їхні власні знахідки завдяки яким були записані невідомі до цього народної пісні, чи їх варіанти. Всього на п’яти сесіях було записано 26 пісень (69 дублів).

Пропоную вашій увазі фрагменти першої сесії:

СКАЧАТИ: Доступно только для пользователей

1. Ішов монах із походу
2. Як піду я до батенька
3. Ішли воли із діброви
4. Летіла зозуля через мою хату
5. Калина - малина, чом не процвітаєш
6. Вийдіть, вийдіть молодиці (купальська)
7. Луговая зозуленька

Відмінність народної пісні від естрадної у тому, що ця пісня складалася поколіннями людей, протягом багатьох років. З неї було відокремлено все зайве, все недолуге, все недосконале. Народна пісня доведена до такого високого рівня, що вона стає річчю в самій собі, беззаперечною цінністю, яку зберігають люди, передаючи один одному протягом сторіч!

Сообщение отредактировал санди - Суббота, 10.04.2010, 03:03
 
санди Дата: Воскресенье, 24.05.2009, 13:58 | Сообщение # 8
Группа: Модераторы
Сообщений: 3066
Статус: Offline
Гурт Панке Шава

Колектив рок-спрямування, будучи бродягами по натурі (багато мандрують), намагаются возити акустику, хоча вже є свій фургон для турів. Класна музика, скажу я вам!
Перша поява коллективу в нашому місті відбулась у червні 2008 року, проїздом на один з любительских фестивалів, яких до речі у наших краях чимало є, але недостатньо для розвитку рок-музыки.
Музиканти жили у різних містах України, хто у Львові, хто в Тернополі, один у Кировограді і ще деякий час тому, представляли разні колективи: «Повітряний Змій», «Рух по Вертикалі» та інші.

Після концерту ми вишли на центральну площу і потрапили під дощь. Через невеликий час показалось сонце й вигнулась у небі радйуга над дахами. Я побачив у цьому добрый знак й попрощався з музикантами, залишивши їх сушити свій одяг у Корпусному парку.

Склад (червень 2008):
Тимофій «Повітряний Змій» - гитара, мандолина, вокал
Сергій «Нафаня» Свірський – бас
Сашка «Че» Вій – скрипка
Рома Антіпов – дум бек, перкусія

1. Побачити весну
2. Штормове попередження
3. Всім закоханим
4. Дивні люди, дивний світ
5. Коли б мені твою любов
6. Для чого мені крила

СКАЧАТИ: Доступно только для пользователей

Сообщение отредактировал санди - Суббота, 18.12.2010, 16:41
 
санди Дата: Понедельник, 13.07.2009, 22:40 | Сообщение # 9
Группа: Модераторы
Сообщений: 3066
Статус: Offline
Арканар

В декабре 2008 - январе 2009 занимался записыванием футуристическо-фольклорного коллектива Арканар. Всего мы провели шесть сессий на которых успели записать 10 песен и несколько акустических импровизаций. Результат предоставляется вашему вниманию.

Треклист:
1. Здравствуйте
2. Страна Чудес
3. Без бремени
4. Бурлакиевская
5. Дороги
6. Чашка чая
7. Тук-тук
8. Осина, тополь
9. Украинская
10. Колыбельная

Мне особенно понравились вещи под названиями "Чашка чая" и "Осина , тополь", они бурлили во мне несколько недель, не вылезая из головы.

Состав коллектива:
Витя - гитара, вокал
Феликс Бродский - флейта, блокфлейта, труба
Оксана Козуб - вокал, флейта
Катя Залізняк - варган
Сергей - треугольник

Последние новости таковы: в феврале 2009 года состоялась последняя сессия группы Арканар, после чего Катя и Витя покинули коллектив. Так как песенный материал , в основном, был их, группа прекратила своё существование.
Всего мы провели около десяти сессий на которых записали больше 10 песен и несколько импровизация. В последний раз, в феврале 2009 года были записаны шесть дублей песни "Відьма" и пять дублей песни "Чёрный Ангел".

1. Відьма
2. Чёрный Ангел

СКАЧАТЬ: Арканар (последняя запись)

Сообщение отредактировал санди - Суббота, 18.12.2010, 16:00
 
санди Дата: Суббота, 18.12.2010, 17:16 | Сообщение # 10
Группа: Модераторы
Сообщений: 3066
Статус: Offline
Дельтора

Євгена Янкевич , за фахом, вчитель біології . Ще у кінці 90-их після закінчення ВИШу він пішов працювати у школу. Спочатку у його біографії був інтернат для дітей з девіантною поведінкою. І там він стрворив свій рок-гурт під назвою Дельтора (іноді пишуть Del'tora). Коли я почув як він з дітьми виступав на якомусь фестивалі у 2001 році , мені зразу ж кинулось в око наскільки цікаві, змістовні у гурту пісні. З того часу я сподівався коли-небудь записати цей колектив. Час йшов. Євген змінював своє місце роботи. Поряд з ним були все нові музиканти, і кожного разу це були чи то школярі, чи випускники тих шкіл де він працював. Нарешті, у травні 2010 перестрівши випадково один одного на шляху, ми домовились, про запис і у липні цього ж року відбулись три сесії, на яких було записано три пісні з його новим колективом із старою назвою Дельтора. Вірніше у липні місяці ми записали тільки музику, а потім сімейні та особисті проблеми і справи розтягнули музикантів-підлітків по різних шляхах та кутках країни. Вокал накласти вийшло тільки на межі листопада-грудня 2010 року. На момент запису троє зі складу гурту були випускниками школи .

Склад станом на липень 2010:
Євген Янкевич - вокал, ритм-,соло-,бас-гітари, тексти, музика
Алла Федорченко - вокал, тамбурин
Вячеслав Кирнос - бас
Вячеслав Родіонов - флейта
Олег Калашник - барабани
Олексій Коваленко - клавіші
Олена Каплуновська - консультант, фотограф, перкусія

Трекліст:
1. Не потурай
2. Український вампір
3. Не полишай мене

СКАЧАТИ: Дельтора

Сообщение отредактировал санди - Суббота, 12.02.2011, 21:34
 
Форум » Околомузыкальный форум » Наше творчество » Звукооператор (Warning! Attention! Achtung! Цюрюк!!!)
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Поиск: